вівторок, 21 листопада 2017 р.

21 листопада День Гідності та Свободи 

  За святую  правду-волю

Розбійник не стане…
                                                                                                           Тарас Шевченко
                                                            
 Слава Україні! Героям слава!
Цей одностайний поклик душі, що гордо вихопився з уст велелюдного Майдану, почув увесь світ – він сягнув самого неба і могутньою хвилею покотився по Україні, збадьорюючи серця її патріотів і збурюючи лють ворогів. Як попередження, звернене проти злочинців, що вирішили знищити гідність України, пролунав він 21 листопада 2013 року, коли із протестом проти намірів можновладців вийшли мирні люди. Так почалася боротьба за людську гідність, за незалежність, що їх виборювало не одне покоління українців.

Цієї осені в українському календарі з’явився ще один пам’ятний день. На необхідність створення такого свята Президента надихнув героїзм народу. На боротьбу за свої ідеали пліч-о-пліч стали народи заходу і сходу, люди всіх національностей: українці, кримські татари, росіяни, білоруси…
“Україна – це територія гідності і свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції – наш Майдан 2004 року, який був Святом Свободи, і Революція 2013 року, Революція Гідності. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи. Мені, як Президенту України, залишається лише документально засвідчити це і підписати Указ про День гідності та свободи, який українці віднині і навіки будуть відзначати 21 листопада”, – сказав Гарант.


Читальний зал приєднується до святкування і презентує виставку«Рабів до раю не пускають!», де представлена добірка видань, які висвітлюють перебіг революцій, що пробудили в душі кожного українця нестримний потяг до свободи та волі.
       Ці події не тільки сколихнули країну хвилею нечуваного патріотизму, а й показали важливість національної ідеї. Нині саме за неї триває боротьба, а те, наскільки вона буде успішною, залежить від кожного з нас.
                 Пам’ятаймо: єдність і свобода робить нас гідними нащадками наших мужніх патріотів!


Немає коментарів:

Дописати коментар

  Конкурсний вибір підручників з  історії України та Всесвітньої історії  для 11 класу         Відповідно до Порядку проведення конкурсного ...