середу, 26 квітня 2023 р.

 

Зустріч з Мариною Павленко – відомою українською письменницею

 26 квітня 2023 р  в стінах бібліотеки ліцею відбулась творча зустріч учителів української мови та літератури, шкільних бібліотекарів та учнів 7-Б, В, Є класів із Мариною Павленко – відомою українською письменницею, лауреаткою премії «Благовіст» та премії Михайла Чабанівського, переможницею низки літературних конкурсів, художницею, науковцем, педагогом

Марина Павленко розповіла про свою творчу родину, представила захопливі твори для дітей, зокрема й ті, які вивчають у школі. Письменниця натхненно говорила про Софійку та Вадима Кулаківського, героїв «Русалоньки із 7 – В», Миколку з повісті «Миколчині історії» та презентувала книгу своєї матері Ольги Павленко «Абетка-чистомовка»у цій книзі   художні тексти, у яких геть усі слова починаються з однакової літери (тавтограми). Або в яких певна літера не зустрічається жодного разу!  Учасникам зустрічі цікаво було дізнатися, що Марина Павленко продовжує педагогічну й літературну справу своїх батьків Ольги та Степана Павленків.

 Осердям творчої зустрічі було слово гості з Умані, яка вразила присутніх своїм різноманітним літературним доробком – лірикою, прозою, творами для дітей. З особливими почуттями Марина Степанівна розповідала про книги своїх батьків. Зацікавлене спілкування учнівської та вчительської аудиторії та письменниці продовжилось також після завершення творчої зустрічі: усі охочі мали змогу придбати книги та зробити знімки з Мариною Павленко.

Марина Павленко вразила слухачів відвертістю, безпосередністю, життєлюбством. Зустріч із дитячою письменницею видалася пізнавальною, цікавою та незабутньою.





Немає коментарів:

Дописати коментар

  Конкурсний вибір підручників з  історії України та Всесвітньої історії  для 11 класу         Відповідно до Порядку проведення конкурсного ...